Støtte til miljøet vs. billig sprit

No byrjar skuledebattane veldig snart, og eg har vore så vågal at eg har satt meg opp som debattant for MDG. Spørsmålet mitt er om min klare støtte til miljø og grøn økonomi vil klare seg i møte med dei ungdomspopulistiske haldningane til alkohol som FrP har?

Skulane varierer enormt når det gjeld dette. Eg går på ein kunstnarskule med musikk, dans og drama, og skulen min er godt kjend for å ha idealistiske elevar som er allergiske mot FrP. På slike skular som denne viser det seg ofte at ungdom tenker  stort og har større draumar enn billig sprit og bensin, mens det på andre skular visar seg at ståa er heilt omvendt. Store spørsmål om miljø; det å redde kloden, stoppe de farlege CO2-utsleppa og sørga for at ressursane ikkje blir brukt opp, virkar  for mange ungdommar veldig fjerne og konkrete meiningar om ting som dei møter i kvardagen blir heller absorbert inn i deira politiske lever. Her møter ein utfordringa, korleis får ein ungdom utan store visjonar til å tenke stort og stemma grønt?

Eg trur at me, som FrP har saker som fenger ungdom. Til dømes er me eitt av dei få partia som meiner at fildeling bør bli lovleg. Faktum er at ein veldig stor andel av unge mennesker lastar ned musikk og filmar, og eit forbod som nærast er umogleg å fylgje opp gjer desse unge til kriminelle. Det å avkriminalisere ein så positiv ting som deling er verkeleg eit steg i rett retning. Kunstnarane som står bak sine verk må sjølvsagt kunne leve av verka sine, men dette må gjerast gjennom kunstnarfond og stønad (les borgarløn).

Når alt kjem til stykket trur eg at i kvar einaste unge sjel fins det anlegg for store tankar og langsiktige visjonar. Det gjeld berre å få tankemaskineriet i gang på rette innstilling, slik at folk blir opptekne av andre ting enn berre billig sprit og låge skattar.

Advertisements

~ av jontorger den august 28, 2009.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: